MOZART & ZAUBERFLÖTEKOORACADEMIE MAASTRICHT
De kooracademie gaat ook in 2019 verder met haar bijzondere concept waarin repetities, koorklassen en individuele stemcoaching worden gecombineerd. En er wordt met professionele zangers samengewerkt.

HET PROJECT
Het project draait om muziek van Mozart en heeft 2 onderdelen:
- toewerken naar een concert met divers Mozart-repertoire
- toewerken naar een tournee van de Mozart-opera die Zauberflöte door Opera Zuid

Je zingt in één van de twee mee of je wordt zelfs voor beide geschikt gevonden.
Dit is mede afhankelijk van het aantal deelnemers, de stemsoorten en je praktische beschikbaarheid om aan de tournee mee te doen.

Naast het grote Mozart concert is ook de opera een hoogtepunt. Je maakt dan onderdeel uit van het koor dat bestaat uit een aantal professionals, conservatoriumstudenten en zangers van de Kooracademie en je staat in grote theaters door heel Nederland op de bühne.

REPETITIES EN UITVOERINGEN
De repetities starten op 9 maart 2019 en zullen geleid worden door Jori Klomp in samenwerking met Alexandros Kavvadas. De repetities zijn op zaterdagmiddagen van half 3 tot 5, eventueel aangevuld met extra repetities - bij Opera Zuid, Malpertuisplein 60 in Maastricht. We werken dan in eerste instantie toe naar uitvoeringen van divers Mozart-repertoire in de 2e helft van juni.

In die periode zal er een aantal koorklassen zijn waarin je meer verdieping en achtergrond krijgt over muziek en zang. En ongeveer om de andere repetitie wordt iedereen even apart genomen en kan je met een zangcoach aan jouw individuele verbeterpunten werken.

De voorbereidingen voor de opera Die Zauberflöte lopen na de zomer verder door met muzikale en vooral regierepetities. Tutti-repetities met solisten en orkest en de tournee zelf zijn rond oktober en november. Je moet dan rekening houden met soms meerdere uitvoeringen per week door heel Nederland.

De bijdrage voor deelname aan het project is € 200,-


AUDITIES
Voor het project zijn reeds audities gehouden.

Alleen voor mannen (met name bassen) is nog een mogelijkheid om in te stromen.
Interesse? Stuur een mail naar contact@kooracademie.nl

We hopen je te ontmoeten bij dit project.
Heb je nog vragen, neem dan contact op via het emailadres onderaan de pagina.